facebook

На Рівненщині головлікаря підозрюють у незаконній виплаті “ковідних” 400 тис. грн

У Рівненській області головного лікаря одного із медзакладів підозрюють у незаконних виплатах “ковідних” грошей у розмірі понад 400 тис. грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на МВС.



Деталі

За даними слідства, 47-річний головний лікар, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж квітня-червня 2021 року гроші, призначені для медиків, які безпосередньо працююють із хворими на COVID-19, виплатив працівникам, яких за своїми функціональними обов’язками не залучали до надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 або підозрою на коронавірус.

У такий спосіб державі завдано збитків майже на 437 тис. грн.

Зловмиснику повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Наразі вирішують питання про обрання запобіжного заходу. За скоєне підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...