facebook

Італія продовжила заборону на в’їзд для туристів з України до 15 березня

Уряд Італії продовжив заборону на туристичні подорожі для українців. Нові правила набувають чинності з 1 лютого і будуть діяти до 15 березня 2022 року.

Міністерство закордонних справ опублікувало новий перелік країн категорії D, до яких не увійшла Україна. Відповідний наказ з’явився на офіційному сайті МЗС Італії (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

Це означає, що мандрівників, які намагатимуться перетнути кордони Італії з “необов’язковою метою”, впускати не будуть навіть за наявності щеплень проти COVID-19.

Варто додати, що для українців усе ж є можливість потрапити в країну, якщо вони зможуть довести, що роблять це з “поважної причини”. Зокрема, потрібно буде надати документи, які підтверджують наявність роботи, навчання чи лікування на території країни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім цього, в Італію пускатимуть тих громадян, які повертаються до місця проживання, мають громадянство ЄС, довідку на проживання в ЄС, чи є близькими родичами громадян ЄС.

Зазначається, що на українців, які провели 14 днів перед перетином італійських кордонів у країнах, внесених до категорій С і D, заборона не поширюється.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...