facebook

На Полтавщині засудили працівницю школи, яка вкрала зібрані батьками 20 тисяч гривень

У Полтавській області перед судом постала колишня завгосп Попівського навчально-виховного комплексу. Жінка привласнила понад 20 тисяч гривень, які зібрали батьки.

Працівницю школи звинуватили у шахрайстві. Стало відомо, що вона з кінця травня до червня 2021 року привласнила понад 20 тисяч гривень, які збирали батьків учнів.

Гроші жінка мала перерахувати гроші на депозитний рахунок навчального закладу, аби адміністрація оплатила харчування і оздоровлення дітей. Але замість цього працівниця школи забрала гроші собі.

Крім того, 9 червня обвинувачена привласнила ще близько 2 тисяч гривень, які здали батьки вихованців дошкільної групи “Сонечко” Попівського НВК – на харчування.

У школі жінка вже не працює, у тексті вироку вказано – безробітна. А ще що вона має на утриманні двох малолітніх дітей та одну неповнолітню дитину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Яке рішення прийняв суд
На суді жінка повністю визнала свою провину та щиро розкаялась. Вона пояснила, що гроші взяла на лікування дитини та на власні потреби.

Суд врахував пом’якшувальні обставини:

щире каяття;
активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень;
вчинення кримінальних правопорушень в стані вагітності.
Тож, працівницю школи засудили до двох років тюрми, але одразу ж звільнили від відбування покарання – замінивши його на іспитовий термін. Такий вирок виніс Карлівський районний суд.

До слова, днями поліція затримала керівника одного з львівських ПТУ. Він обіцяв підлеглим не звільняти їх і за це вимагав хабарі. Щоб залишитися на посаді, працівникам профтехучилища потрібно було заплатити керівнику 500 доларів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...