facebook

Дві складні операції на головному мозку: медики врятували школярку, яка впала в кому

Після двох напрочуд складних операцій на головному мозку з відділення дитячої нейрохірургії Волинської обласної дитячої лікарні виписали 11-річну Анастасію. Як зазначають лікарі, це одна з їхніх найскладніших пацієнток протягом останнього часу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив дитячий нейрохірург Михайло Ловга.

Він розповів, що в Анастасії була масивна емпієма (скупчення гною) в лівій півкулі головного мозку. Можливо, через ослаблений після перенесеного коронавірусу імунітет дівчину вразила інфекція, яка через кров дісталася головного мозку. Рішення про хірургічне втручання прийняли, оскільки консервативне лікування не принесло результатів.

«Виписуємо одну з найскладніших пацієнток за останній час – дівчинку, яка пережила дві складні операції на головному мозку через масивну емпієму в лівій півкулі. До операцій – грубе порушення свідомості, кома. Після важких операцій – слабкість у правих кінцівках, відсутність мови. Важко описати весь процес лікування і що ми пережили разом з батьками… Дні в реанімації, щоденні очікування пробудження… Тоді виговорювання поодиноких букв, потім коротких слів, водночас спроба рухати кінцівками… І на шосту добу після реконструктивної операції на черепі, тобто після кінцевого етапу лікування, виписуємо пацієнтку», – написав Михайло Ловга.

Нейрохірург додав, що випадок був справді неймовірно складний: «Уся команда лікарів нашої лікарні, особливо реанімаційне відділення на чолі з Юрієм Радчуком, боролася за наше малятко разом з нами. І наша Настуня повністю відновилася. Говорить – не переговориш, рухає усіма кінцівками і все в неї взагалі добре! Такі випадки надихають рухатися вперед».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...