facebook

На Львівщині місцеві отримують повідомлення про заборгованість по “податку на церкву”

У селі Підбірці, що розташоване в Личаківському районі Львова, місцеві отримують писані від руки “квитанції” із вигаданими боргами.

Підприємець Микола Федан на своїй сторінці у фейсбуці опублікував фото “квитанції”, де йдеться про те, що він має “заборгованість податку на церкву”.

“Розсмішило сьогодні мене. Я не ходжу в церкву не заключав ніяких договорів. Но церква вирішила мене оподаткувати не питаючи мене нічого”, — підписав фото чоловік.

Як випливає з написаного на папірці, з 2013 до 2016 року такий “податок” становив 220 гривень, а потім зріс на 110 гривень.

У коментарі “Ділу”, чоловік зазначив, що сам перестав ходити до церкви, коли дізнався про такі побори.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Журналістка “Діла” спробувала зв’язатися з людиною, яка залишила папірець, за номером, який вказали під списком “податків”. Слухавку підняла жінка, яка спершу представилась Анною, але далі відмовилась уточнити свою посаду, назвалася жителькою села і “людиною з Богом в серці”.

“Родина Миколи протягом довгого проміжку часу не сплачувала кошти на допомогу церкві, то ж їм надійшов рахунок “на тацю” за всі роки, але то все від щирого серця, адже ми всі допомагаємо церкві. Змусити сплатити ми нікого не можемо, адже немає відповідного документа для цього. Можна не платити, але на все воля Божа, “там” зарахується”, — зазначила жінка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...