facebook

“Крик душі “Клопотенко про правильне харчування підірвав мережу: “перебір нікому не потрібен”

Відомий кулінар Євген Клопотенко, який нещодавно потрапив у скандал зі шкільним меню, пояснив у чому ж суть правильного харчування.

Свій крик душі він опублікував на Facebook.

Правила харчування Клопотенко
Євген зазначає, що перш за все потрібно розуміти свій організм, і для чого ви їсте певний продукт. В цьому і суть свідомого харчування, вважає кулінар.

“Ось на*ер вам потрібно правильне харчування, якщо ви кинулися в нього без розуміння власного організму? Тому я топлю за свідоме харчування. Це коли ви їсте те, що вам хочеться, але чітко знаєте про наслідки. Тобто, можете відповісти, навіщо вам зараз певний продукт, і як це вплине на ваші емоції і організм”, – написав Клопотенко.

Кухар і ресторатор наводить як приклад цукор, пояснюючи, що це звичайний вуглевод, який дає енергію, але у великих кількостях, звичайно ж, не дасть нічого хорошого.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Цукор не вб’є, а дасть енергію. Але в разі якщо є його в межах норми. Перебір нікому не потрібен. Звичайно, ви від переїдання цукру не помрете відразу, і вас, можливо, підкосить екологія, але чому б не прожити це життя свідомо. Те ж стосується й іншої їжі”, – вважає Євген.

Хочете круасан на ніч – взагалі окей. Не забороняйте собі. Бо якщо будете забороняти, то ви від цього станете некрасивими, адже ваше обличчя буде похмурим, додає кулінар.

Клопотенко розповів, що раніше їв все, що йому хочеться, а зараз вдумується і їсть усвідомлено.

“Тому просто беріть до уваги, що різна їжа має різні елементики і різний вплив на організм різних людей (не всім однаково підходить одна і та ж їжа). І коли їсте – думайте про те, що їсте. Я, наприклад, раніше їв все, що хотів і не парився. Тепер я вивчив питання продуктів, їм більше овочів, чергую м’ясо з рибою, не їм цукор з хлібом в скажених дозах (типу один шматочок замість п’яти) і не парюся, але вже свідомо”, – резюмував він.

За словами експерта, саме баланс і усвідомленість – це успіх.

Пост підірвав мережу
У коментарях деякі українці подякували Євгенію за позицію, ну а деякі знову накинулися на нього з приводу шкільного та дитсадівського меню, в яких нібито виключили цукор і сіль.

Самі собі суперечите. Тоді чому в новому шкільному меню чай без цукру і т. п. Адже це не є свідомий вибір дитини…. Це ваше нав’язливе рішення. Батьки самі вправі привчати свою дитину до того чи іншого раціону, але ніяк не Ви, з вашими поганими експертами.
Євгене, дуже дякую за цю неймовірно важливу ініціативу. Мої діти із задоволенням їдять в їдальні. Кожного дня обговорюємо що було новенького та цікавого в меню. Так авжеж є якісь окремі продукти, овоч або фрукт, який поки що дітьми недооцінений. Але я радію, що нарешті діти отримують якісну корисну їжу. Терпіння вам та не зупинитися та удосконалювати цю круту реформу.
Цікаво, навіщо повністю виключити цукор і солодощі з дитячого харчування. Він життєво необхідний для роботи мозку. Солодощі підвищують дітям настрій. А потім дивуємося, звідки дитячі депресії, самогубства. Треба сто разів подумати, перш ніж виключити сіль і цукор з харчування дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...