facebook

“Контракт має бути від 10 років”: чому військові ніколи не підуть на це

Міністр оборони України Олексій Резніков запропонував військовослужбовцям підписувати контракт на мінімальний термін 10 років.

Про це він заявив під час брифінгу у четвер, 3 лютого, коментуючи президентський указ, який глава держави підписав 1 лютого, передає “Новинарня”.

“…Контракт має бути, починаючи з 10-ти років. Тоді й буде сенс інвестувати у підготовку, житлову програму, серйозне гідне грошове забезпечення військових із боку держави”, – заявив Резніков.

Резніков додав, що наразі тривають консультації з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром фінансів Денисом Марченком щодо можливості вирівнювання грошового забезпечення у ЗСУ до ринкових показників.

Українські військовослужбовці у соцмережах висловилися несхвально щодо такої пропозиції Резнікова. Вони зазначають, що через інфляцію доходи військових не зростуть.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ніхто у своєму розумі не підпише кабалу на такий термін, що будь-яка девальвація уб’є його дохід по клацанню пальців, а потім потрібно молитися на індексації і як депутати проголосують за бюджет… Гроші важливі. Час важливий. Люди вміють рахувати і думати. Не варто вважати їх юнітами та йолопами”, – написав у Facebook військовий оглядач Кирило Данильченко.

Він також згадав короткі контракти в ООС і наголосив, що 10 років — надто довгий термін, назвавши пропозицію архаїчною.

“Для молоді – 10 років це інша Галактика. Та навіть для мене історія про 10 років – то якесь Середньовіччя, де лучника треба готувати роками і він одразу наприкінці служби отримує землю, щоб доживати там із онуками”, – обурено написав Данильченко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, призов до армії мають намір замінити “військовою підготовкою”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...