facebook

Ця історія сколихнула усю Україну..”Йому не допомагали, а мучили”: у справі про загибель Ромчика Кулака розпочались судові дебати (ВІДЕО)

Ця історія сколихнула усю Україну. Лікарська помилка вартувала життя 12-річного тернополянина Романа Кулака. У п’ятницю, 4 лютого, нарешті розпочали судові дебати у справі про смерть дитини через неналежне виконання двома лікарями Жидачівської районної лікарні своїх посадових обов‘язків.

Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці голова Громадської ради при СБУ Львівщини Галина Янко.

“Можу сказати одне, що дитині не тільки належно не надали допомогу, а піддали катуванню. Прокурор Львівської обласної прокуратури це підтвердив в своїй промові. Майже 3 години тривала його промова, де встановлено всі докази у справі. Наступне засідання 7 березня”, – повідомила жінка.

У коментарях до допису батько хлопчика Володимир Кулак зазначив, що судові дебати означають, що вже зовсім скоро судовий розгляд завершиться і винні у смерті сина понесуть покарання.
“Нарешті! Після 3 річного судового розгляду дебати в судовому процесі смерті мого сина Кулака Романа розпочали. Отож ми вже на Фінішній прямій… Прокурор вчора 04.02.22. на 47 аркушах, зачитав докази вини 2 обвинувачених лікарів. І просить у суду 3 роки позбавлення волі для хірурга, і 2 роки для інфекціоністки”, – зазначив Володимир Кулак.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, 12-річний Роман Кулак помер 27 червня 2017 року. Хлопчику не змогли вчасно діагностувати у Жидачівській районній лікарні скрут тонкої кишки. Батько хлопчика уже майже п’ятий рік добивається справедливості у суді, адже хоче, щоб винні у смерті у хлопчика більше не працювали і отримали покарання відповідно до чинного законодавства.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...