facebook

За контрабанду з Іспанії старовинної зброї українець отримав 3 роки умовно

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області визнав громадянина винним у контрабанді зброї.
Про це інформує «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 9 лютого.

У травні минулого року обвинувачений вирушив до Королівства Іспанії. У Вільямалеа, провінція Альбасете він за невстановлених обставин придбав чотири предмета: шпагу громадянських чиновників зразка 1855 року; багнет зразка 1853 років до гвинтівки Енфільд зразка 1853 року випуску; тесак піхотний, зразка 1848 року та багнет зразка 1913 року до гвинтівки Р14 зразка 1914 року випуску.

Ці предмети відносяться до холодної зброї і на її перевезення через митний кордон України потрібні спеціальні дозволи. Але обвинувачений запакував їх у папір і поліетиленові згортки та частину поклав у дорожню сумку серед продуктів харчування, а решту помістив у картонний згорток.

У подальшому сумку з продуктами і картонний згорток передано чоловікові, який займається регулярними перевезеннями вантажів та пасажирів за маршрутом Іспанія — Україна. Обвинувачений повідомив, що в посилках є продукти харчування та запчастини до американського автомобіля, приховавши інформацію про зброю. Але на кордоні митники виявили заборонені предмети.

У суді обвинувачений визнав провину і розкаявся. Суд призначив 3 роки позбавлення волі зі звільненням від відбуття покарання з іспитовим строком 1 рік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Старовинну зброю звертають у дохід держави.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...