facebook

Коронавірус можна виявити у повітрі: китайці тестують нову технологію

У Китаї працюють над створенням системи, яка здатна виявляти сліди коронавірусу в повітрі. Зокрема, подібні технології зараз тестуються на зимовій Олімпіаді у Пекіні.

Про це повідомляє China Daily.

Як повідомив дослідник Школи медицини при університеті Цінхуа Лю Пен, щоб не допустити поширення вірусу, розроблено цілу низку процедур від використання знезаражувальних пристроїв до тестування учасників Олімпіади.

Наголошується, що перевірка повітря на вміст коронавірусу може стати дуже важливим допоміжним інструментом для раннього виявлення інфекції та своєчасного оповіщення населення.

Коронавірус може передаватися не тільки при чханні або кашлі зараженого, але і за допомогою аерозольних частинок, що знаходяться у повітрі. Особливо це актуально для закритих приміщень, де повітря погано циркулює та вірус здатний довго жити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Спеціальне обладнання для виявлення аерозольних частинок у повітрі – це портативний прилад, який всмоктує проби повітря і відсіює дрібні частинки, на яких присутній вірус. Після чого дрібні частинки розчиняються у спеціальній рідині та проходять через детектор нуклеїнових кислот.

За словами розробників, цей прилад у 10 разів чутливіший, ніж інші пристрої для молекулярно-генетичної діагностики.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...