facebook

Івано-Франківськ та Надвірна потрапили до карти цілей Росії в Україні, яку оприлюднила розвідка Естонії

Служба зовнішньої розвідки Естонії повідомила, що в разі повномасштабного втроргнення Росії в Україну, одними з першим під удар потраплять Івано-Франківськ та Надвірна – ці міста нанесені на карту цілей. Нейтралізація цих цілей ще на початку війни може завадити роботі ЗСУ та енергопостачанню в Україні.

В Естонії заявляють, що Росія може розпочати нове вторгнення до України у другій половині лютого. Такі прогнози було опубліковано на сайті розвідки вчора, 15 лютого, пишуть Версії з посиланням на Liga net.

“За нашою оцінкою, російські збройні сили готові розпочати повномасштабну військову операцію проти України з другої половини лютого. Після досягнення військової готовності для початку операції буде потрібно лише політичне рішення”, – йдеться у повідомленні.

Естонська розвідка показала карту – на ній зображено “цілі” РФ в Україні, які нібито визначили для себе росіяни. Нейтралізація цих цілей, як стверджують в естонській розвідці, може завадити роботі ЗСУ та енергопостачанню в Україні. Водночас російська розвідка має аналогічні карти і щодо інших європейських країн, стверджують у розвідці Естонії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У спецслужбі зазначили, що розміщення російських військ біля кордонів України є найбільшим нарощуванням військової сили РФ за останні 30 років (близько 150 000 осіб). Крім трьох мотострілкових дивізій, однієї повітряно-десантної дивізії та однієї бригади морської піхоти, постійно дислокованих у регіоні, РФ перекинула в район понад 60 мотострілкових та танкових батальйонів, близько 10 ракетних дивізіонів “Іскандер” і понад 30 артилерійських та реактивних дивізіонів. Контингент підтримують військово-повітряні сили та Чорноморський флот РФ, оснащений ракетами “Калібр”.

Деякі західні ЗМІ можливою датою атаки РФ на Україну назвали 15 та 16 лютого. Про це писали Bloomberg, таблоїди The Mirror та The Sun, посилаючись на свої джерела.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...