facebook

Під Хмельницьким школяр забив на смерть гостю батька після застілля. Як таке могло статися (відео)

Під Хмельницьким дев’ятикласник жорстоко вбив 55-річну жінку, яка прийшла в гості до його батька, і залишилася на застілля. Тоді чоловік відніс тіло жертви сина на звалище, щоб приховати злочин, а сам 14-річний хлопець у спілкуванні з правоохоронцями у всьому зізнався, шокувавши мотивом.

Про НП в Дунаївцях розповіли в прес-службі поліції Хмельницької області.

Школяр пояснив причину нападу на гостю після того, як батько після спільного розпиття алкоголю відправився спати, тим, що вона без дозволу взяла у хлопця сигарети. Це розлютило підлітка, який був напідпитку, і він почав бити жінку сковородою і качалкою.

В результаті отриманих від ударів травм 55-річна мешканка Дунаївців померла.

Після вбивства школяр пішов з дому на вулицю. Його батько, прокинувшись вранці та виявивши в коридорі квартири тіло загиблої гості, виніс його і залишив біля звалища коло інших житлових будинків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Підлітку загрожує повна кримінальна відповідальність
Коли підлітка розшукали та опитали, той зізнався у скоєному. Тепер хлопця відправили в ізолятор тимчасового утримання.

За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 статті 115 КК (умисне вбивство). Правоохоронці звернули увагу, що затриманий може нести кримінальну відповідальність за скоєння особливо тяжких злочинів, оскільки за законом вона настає з 14-річного віку.

Крім того, правоохоронці розглядають питання притягнення до відповідальності батьків за невиконання обов’язків по догляду та вихованню дитини.

Син з батьком пиячили разом
Як з’ясувалося, на батька хлопця раніше вже складали 4 протоколи за спільне розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та неналежне виконання батьківських обов’язків. Причому про це не знали соцслужби, хоча сім’я і перебуває у них на обліку. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Чоловік пристрастився до алкоголю 2 роки тому – після того, як його дружина підписала контракт з ЗСУ і відправилася служити. Через деякий час школяр теж став випивати разом з батьком.

Що розповідають сусіди
Сусіди розповідають, що хоча хлопець і був непривітний, ніхто не очікував, що він здатний на вбивство.

Люди переконані, що всьому виною – пияцтво. А також кажуть, що постійні гулянки в їхній квартирі з сумнівними гостями рано чи пізно могли “чимось закінчиться фатальним”, і “воно до того йшло”. Сусіди додають, що неодноразово попереджали про це батька хлопця Василя.

Що говорять про підлітка в школі та соцслужбі
У школі, де навчається підліток, через його систематичні прогули зверталися до соціальних служб. За словами директора навчального закладу Оксани Калиновської, новина про вбивство їх шокувала, а у хлопця “конфліктів з однокласниками або учнями школи не було”.

У службі у справах дітей зазначають, що під час візитів їх працівників до них додому все було в порядку, вони жодного разу не бачили в алкогольному сп’янінні ані сина, ані батька, і “підозрілого нічого не було”.

З матір’ю затриманого школяра соцслужби зв’язатися не можуть. Правоохоронці зараз вирішують, чи притягуватимуть до відповідальності батька підлітка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...