facebook

Названий головний ворог всіх дієт

Британські вчені з’ясували, чому люди, які сідають на дієту, часто не витримують і кидають її. Дослідники впевнені, що справа не тільки в сильному відчутті голоду, яке відчуває людина, обмежує себе в харчуванні.

shutterstock_350111294-1

Головний ворог дієти – це алкоголь. Виявляється, в половині випадків келих спиртного винен у тому, що людина «зривається» з дієти і переїдає

Такі дані були отримані на основі досліджень фахівців Бірмінгемського університету, які вивчали групу з 80 добровольців. В цю групу потрапили люди, що ставлять своєю метою схуднути або просто бажаючі контролювати свою вагу.

shutterstock_176043551

Всі випробовувані повинні були вносити у спеціальні електронні щоденники інформацію про події та фактори, що впливають на процес проходження ними дієти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Виявилося, що бажання порушити дієту у людини виникало в середньому 11 разів протягом тижня. У половині випадків люди піддавалися спокусі і порушували свої дієти. Особливо часто це траплялося саме після вживання алкоголю.

shutterstock_191780315

Експерти пояснюють це тим, що спиртні напої діють на організм расслабляюще і притупляють у людини почуття відповідальності. Це призводить до того, що люди поступаються своїм бажанням з’їсти зайвий шматочок.

До речі, найбільше люди схильні порушувати дієту ввечері. Тому фахівці рекомендують не відвідувати місця, де великі ризики «зірватися». Головне – витримати перший час, згодом тяга до обжерливості ослабне і контролювати свій апетит стане набагато легше.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...