facebook

Верховна Рада прийняла закон про запровадження електронних квитків

У другому читанні Верховна Рада прийняла закон №4121 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті». «За» проголосували 265 народних депутатів.

e-ticket-620x413

«Електронний квиток запрацює в низці міст і областей України! Це – зручність для пасажирів, збільшення надходжень до місцевих бюджетів, які можна спрямувати на розвиток транспорту на місцях. Це – боротьба з корупцією та виведення мільйонів гривень, якими громадяни розраховуються у транспорті, у прозору площину», – написав міністр інфраструктури Володимир Омелян у Facebook.

Нагадаємо, восени 2016-го радник міністра інфраструктури Яніка Мерило заявила, щосистему єдиного електронного квитка для проїзду у громадському транспорті планують запровадити і в Україні. Запровадження системи єдиного електронного квитка для одного міста коштуватиме до €15 млн. За її словами, існує «достатня кількість міжнародних донорів», які готові фінансувати такі проекти, зокрема, Європейський банк реконструкції та розвитку – міжнародний фінансово-кредитний інститут, який фінансує проведення реформ в країнах Центральної Європи та Центральної Азії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...