facebook

Народжені під час війни: як зараз в Україні оформити немовля

Попри військові дії, життя в Україні продовжується – діти народжуються навіть у бомбосховищах та інших укриттях. Але можуть виникнути проблеми з реєстрацією малюка, оскільки послуга “еМалятко” не працює. Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

У відомстві зазначили, що за 8 днів війни з Російською Федерацією в Україні народилися десятки малюків, але точної кількості немає, бо офіційно оформить дитину у військових умовах досить непросто.

Отже, щоб зареєструвати новонародженого, варто звернутися до найближчого відділення РАГСу, де не ведеться обстріл. Потрібно лише надати працівникові медичне свідоцтво про народження за формою №103/о. Його видають усі заклади охорони здоров’я, незалежно від підпорядкування та форми власності, де приймаються пологи.

Якщо у вашому регіоні загострена ситуація та доступу до РАГСу немає, тоді держоргани створять документ спочатку у паперовій формі, а коли зв’язок відновиться, всю інформацію буде внесено до бази даних. Це десь займе 5 робочих днів.

До речі, мер столиці Віталій Кличко на своєму Telegram-каналі зазначив, що у київські лікарні забезпечені всім необхідним. Лікарі перебувають у бойовому чергуванні. З початку війни у столиці України народилося 390 дітей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...