Categories: Італія

Від Тоскани до Сардинії. По всій Італії влада вилучає вілли та яхти російських олігархів, щоб натиснути на РФ — Reuters

В Італії конфісковано активи російських олігархів на загальну суму понад $150 млн, пише міжнародне інформаційне агентство Reuters. Незабаром очікуються нові арешти

Італійська поліція вилучила вілли та яхти вартістю 143 млн євро ($156 млн) у п’яти високопоставлених росіян, які були внесені до санкційних списків після нападу Москви на Україну, заявив у суботу уряд країни.

Розкішну нерухомість було конфісковано в одних із найпрестижніших італійських локацій — на острові Сардинія, на озері Комо та в Тоскані, — а дві суперяхти схопили на причалах у північних портах.

Поліцейські операції були частиною скоординованих заходів західних держав, покликаних покарати багатих росіян і спробувати змусити президента Володимира Путіна вивести свої війська з України.

Згідно списку, опублікованого офісом премʼєр-міністра Маріо Драґі, найціннішим активом, що наразі перебуває в руках поліції, є 65-метрова яхта «Lady M» вартістю 65 млн євро. Вона належала найбагатшому росіянину Олексію Мордашову.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Її конфіскували в порту [міста] Імперія.

Друге розкішне судно, «Lena», було затримано в сусідньому порту Сан-Ремо. Воно коштувало близько 50 млн євро і належало Геннадію Тимченку, якого Путін називав одним зі своїх соратників.

Було конфісковано також віллу бізнесмена-мільярдера Алішера Усманова вартістю 17 млн євро, що розташована на середземноморському острові Сардинія. А у депутата російського парламенту Олега Савченка відібрали його будинок 17 століття, що розташований біля тосканського міста Лукка і коштує близько 3 млн євро.

Неназвану кількість обʼєктів нерухомості на озері Комо вартістю 8 млн євро було конфісковано у ведучого державного телеканалу [РФ] Володимира Соловйова, який, як повідомляється, скаржився в ефірі російського телебачення, коли минулого місяця дізнався, що ризикує втратити свої італійські вілли.

«Але ж ви нам казали, що Європа має священні права власності», — цитує його [американське видання] The Daily Beast.

За останні 20 років російські олігархи купили чимало вілл у найкращих італійських локаціях, і, як повідомляють джерела, найближчими днями очікуються арешти нових активів.

Уродженець Узбекистану металургійний і телекомунікаційний магнат Усманов добре відомий в Італії тим, що володіє чималою кількістю нерухомості на Сардинії. При цьому, як повідомляють італійські ЗМІ, Мордашову належала вілла вартістю близько 66 млн євро ($72 млн) на цьому острові.

За оцінками журналу Forbes, до введення санкцій статки Мордашова — із врахуванням активів всієї його родини — складали $29,1 млрд.

Мірко Іділі, координатор профспілки CISL на Сардинії, попередив, що санкції та скорочення присутності багатих росіян цього літа можуть негативно вплинути на економіку острова та поставити під загрозу понад 1 тис. робочих місць.

У пʼятницю відділ фінансової розвідки Банку Італії доручив італійським банкам терміново повідомити про всі заходи, вжиті для заморожування активів осіб та організацій, включених до списку ЄС.

Христина

Recent Posts

Українців зроблять жебраками: Рада запроваджує величезні штрафи на користь ТЦК – однієї зарплати не вистачить

Це дорого нам обійдеться В Україні 2024 рік ознаменувався не лише новою системою призову, а…

5 хв. ago

“У травні ТЦК стануть королями, закон повністю буде на їхньому боці”, – астролог Влад Росс

Астролог Влад Росс в інтерв'ю УНІАН розповів, які події відбуватимуться в травні, які міста опинилися…

2 години ago

Долар та євро знову закрутило: банки та обмінки змінили курс валют

Ринок не втихає! Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 30 квітня, мають…

3 години ago

З третього поверху військового ліцею вистрибнув восьмикласник

У неділю, 28 квітня, з вікна третього поверху військового ліцею імені Героїв Крут у Львові…

4 години ago

Усім, хто за кордоном приготується: буде позбавлення майна та міжнародний розшук – закон уже у Раді

Подробиці Буде позбавлення майна та міжнародний розшук Законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук підозрюваних та доступ…

5 години ago

Частині українців призупини виплату пенсій: що сталося

Багато вимушених переселенців, що отримали цей статус до 2022 року, продовжують ігнорувати вимогу Пенсійного фонду…

6 години ago