facebook

“Не хочемо спонсорувати війну”: США заборонили імпорт нафти та нафтопродуктів із Росії

Президент США Джо Байден вирішив заборонити постачання нафти та інших енергоносіїв із Росії. У Європі таке рішення ще не ухвалили.

Про це повідомляється у Telegram-каналі BBC News.

Джо Байден заявив, що Америка не спонсоруватиме війну Путіна.

“Ми не візьмемо участь у субсидуванні війни Путіна”, – заявив Байден.

Також він наголосив, що союзники з Євросоюзу не зможуть приєднатися до його вирішення тому, що відмова від російського газу стане ударом для всієї Європи. У Вашингтоні заявили, що для Америки це також потужний удар по економіці, але США готові зробити цей крок, повідомляє “Новий час”.

Байден повідомив, що США та союзники продовжать постачати Україні озброєння та гуманітарну допомогу, щоб країна могла ефективно протистояти ворогові.

У Великій Британії ж заявили, що мають намір відмовитися від імпорту нафти і нафтопродуктів з РФ лише до кінця 2022 року.

Як повідомляє Bloomberg, дії США будуть частково підтримані Великою Британією, яка у вівторок оголосить про заборону на імпорт російської нафти, хоча, як і раніше, дозволятиме постачання природного газу та вугілля з країни. Інші європейські країни, які більшою мірою залежать від російського палива, не братимуть участі. Масштаби дій Байдена не були відразу зрозумілі, включаючи виключення та вплив на поставки, які вже у дорозі.

За даними Управління енергетичної інформації США, російська нафта склала близько 3% усіх постачань сирої нафти, що надійшли до США минулого року, що становить понад 600 000 барелів на день.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...