facebook

Зеленський вирішив давати за держзраду довічне

Президент України Володимир Зеленський посилив відповідальність за зраду державі. Тепер це передбачається аж до довічного. Також відповідальність за мародерство стала суворішою і становитиме від 5 до 10 років за ґратами.

Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

Повідомляється, що президент підписав закони України, які посилюють відповідальність за злочини проти національної безпеки під час воєнного стану. Один із законів передбачає, що у санкціях статей 111 (державна зрада) та 113 (диверсія) КК України встановлюється максимальне покарання в умовах воєнного стану, а саме у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з обов’язковою конфіскацією всього майна злочинця.

Крім того, посилюється покарання за мародерство. Зеленський підписав закон, який посилює покарання за присвоєння чужого майна на полі бою або використання трагічних обставин, бойових дій для власної наживи шляхом пограбування людей, у тому числі вбитих чи поранених. Зокрема, за скоєння крадіжки, пограбування, розбою, вимагання або присвоєння (витрати) майна в умовах воєнного стану передбачається покарання від 5 до 15 років позбавлення волі залежно від тяжкості скоєного злочину. Також за вчинення мародерства на полі бою особу буде покарано на строк від 5 до 10 років позбавлення волі.

Додамо, що відповідні законопроекти були одноголосно підтримані на засіданнях Комітету і 3 березня 2022 року Верховною Радою України були прийняті за основу та в цілому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...