facebook

Путін не вважає проблеми через санкції нерозв’язними

Президент РФ заявив, що Росія впорається з наслідками західних санкцій та разом з партнерами знайде вирішення для всіх проблем.

Президент Росії Володимир Путін у четвер, 10 березня, провів нараду з урядом, на якій обговорив економічну ситуацію в країні і наслідки західних санкцій.

За словами Путіна, Росія разом з партнерами, які не підтримали санкції, знайде вирішення для всіх проблем.

Він також запевнив, що щодо регіональних бюджетів у Росії все стабільно.

Водночас Путін визнав, що в РФ є дефіцит, і назвав його “підвищеним попитом на окремі види товарів”, хоча висловив упевненість, що “ці питання вирішуватимуться”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Говорячи про американське ембарго на російські енергоресурси, Путін відзначив, що США самі закрили імпорт, а тепер намагаються звалити на Росію зростання цін, хоча РФ тут взагалі ні до чого.

“Недружні країни закликають громадян тугіше затягнути пояси й одягатися тепліше, і нас звинувачують у цьому, але ми виконуємо всі енергозобов’язання”, – сказав Путін.

Він також заявив, що Росія ні від кого не має наміру закриватися та залишається відкритою для партнерів.

Водночас російський лідер підтримав ідею зовнішнього управління на іноземних підприємствах, які йдуть із Росії, і передачі їх “тим, хто працювати хоче”.

Нагадаємо, тижнева інфляція в РФ стала максимальною з 1998 року. Така ситуація викликана санкціями й ослабленням рубля на тлі військового вторгнення РФ в Україну. А напередодні у Росії заборонили продаж готівкової валюти. Також з Росії рекордними темпами йде західний бізнес.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...