facebook

“Правильне рішення”: президент УЄФА прокоментував санкції проти Росії та розірвання угоди з “Газпромом”

Александер Чеферін висловив підтримку Україні у війні з російськими окупантами.

Президент УЄФА Александер Чеферін висловився про виключення російських клубів і збірних з міжнародних змагань у відповідь на розв’язану РФ війну в Україні.

Словенський функціонер не сумнівається в тому, що це рішення було необхідним. Також він переконаний, що організація правильно зробила, що розірвала багатомільйонний контракт із “Газпромом”.

“Санкції необхідні. Це не політична, а гуманітарна криза. Моє серце ридає, коли я караю спортсменів: це не їхня війна, вони її не хотіли. Але ми повинні проявити єдність заради миру. Ми ввели спортивні санкції й виділили більше мільйона українським дітям та біженцям.

Розірвання контракту з “Газпромом”? Це було правильне рішення, хоч це і дорого обійшлося. Це вдарило по нашому гаманцю, але гинуть люди. Щодня розмовляю із Павелком, президентом Української асоціації футболу. Я попередив РФС перед цим рішенням. Я не боягуз і нічого не роблю потай”, – цитує Чеферіна італійське виданню Corriere della Sera.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше повідомлялося, що президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко схвально відреагував на рішення ФІФА про виключення збірної Росії з плейоф кваліфікації на Чемпіонат світу-2022.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...