facebook

Румуни затримали подружжя з Києва, яке перевозило 1,6 млн доларів

Під час допиту українці заявили, що переплутали сумку, коли виїхали з Києва.

Румунські митники ввечері суботи, 12 березня, на кордоні з Молдовою вилучили у подружжя з Києва понад 1,6 млн доларів, $50 тис. євро, 9 елітних годинників, 24 сумки, вартістю понад мільйон доларів та ювелірні вироби, про це пише zaxid.net.

Про виявлення незадекларованих коштів у подружжя з України в неділю, 13 березня, повідомила прес-служба прикордонної поліції Румунії. Там уточнили, що затримали українців на пропускному пункті «Альбіта», що межує з кордоном Молдови. За словами самих українців, вони прямували до Румунії з Києва.

«12 березня близько 17:00, на пункті перетину кордону «Альбіта» двоє громадян України (чоловік та дружина) намагались в’їхати на територію Румунії. Прикордонна поліція провела перевірку автомобіля. У багажі подружжя виявили 9 годинників різних марок, ювелірні вироби, 24 брендовані сумки та незадекларовані понад 1,6 млн доларів і 50 тис. євро», – йдеться в повідомленні прес-служби прикордонної поліції.
Як повідомило румунське видання «Libertatea» з посиланням на речницю прикордонної служби Румунії Ірину Мірічі, чоловік та жінка перетинали кордон на автомобілі Volkswagen Touareg. Вони їхали з Києва й намагались дістатись через Молдову до Румунії. Прикордонникам чоловік та жінка заявили, що не мають при собі незадекларованих цінностей, однак під час перевірки правоохоронці виявили низку ювелірних виробів та незадекларовані кошти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час допиту чоловік та жінка дали різні версії походження грошей. Зокрема, вони заявили, що це не їх багаж й вони не знають, звідки взялись гроші та коштовності. Подружжя заявило, що вони переплутали сумку, коли намагались втекти з Києва з сумкою їхнього дядька. Зрештою, після конфіскації коштів подружжя попросило прикордонників залишитись в Молдові.

За повідомленням прикордонної поліції, чоловіка та жінку затримали. Усі гроші та коштовності конфіскували митники, якщо подружжя доведе їх законність, то упродовж 30 діб гроші повернуть українцям. Наразі за цим фактом румунські правоохоронці розпочали провадження, там уточнили, що справу розслідує румунська прокуратура.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...