facebook

В Іспанії заарештували 85-метрову яхту російського олігарха Чемезова (фото)

Ще один російський олігарх залишився без дорогої іграшки. Влада Іспанії в порту Барселони заарештувала 85-метрову яхту голови “Ростеху” Сергія Чемезова. Її вартість оцінюють у 140 мільйонів доларів. Раніше без яхти залишився Андрій Мельниченко.

Про це повідомляє Reuters.

Інформацію про арешт яхти “Валері” підтвердив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Він також додав, що Іспанія планує заарештувати й інші суди. Про які саме предмети розкоші йдеться, він не уточнив.

Зазначимо, що, за даними сайту Marine Traffic, у Барселоні пришвартовані ще дві яхти, пов’язані з російськими олігархами. Вони під санкції поки що не потрапили. Яхта Чемезова “Валері” була на верфі MB92. Із 9 лютого її ремонтували.

Судно ходить під прапором Сент-Вінсента та Гренадін. Юридично воно належить падчерці Чемезова Анастасії Ігнатової. Яхту зареєстрували через компанію із Британських Віргінських островів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, що раніше Сергій Чемезов заявляв про підтримку вторгнення Росії до України. За його словами, РФ “переможе”, незважаючи на санкції.

Сергій Чемезов потрапив під санкції США та Європи у 2014 році через анексію Криму. Цього року санкції у США та Австралії запровадили повторно. Цього разу вони були спрямовані також проти падчерки Чемезова, а також його дружини та сина.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...