Categories: Світ

Новий глава Пентагону й міністр внутрішньої безпеки США склали присягу

66-річний генерал у відставці Джеймс Меттіс очолив Пентагон. А Джон Келлі став першим військовим, який керуватиме міністерством внутрішньої безпеки.

Призначені новим президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом на посади глави Пентагону та міністра внутрішніх справ Джеймс Меттіс та Джон Келлі склали присягу. Саму присягу приймав у них новопризначений віце-президент США Майк Пенс, після того як Сенат погодився на призначення їхніх кандидатур, передає інформагенція dpa.
Новопризначений глава Пентагону – 66-річний генерал у відставці Джеймс Меттіс прослужив 44 роки в армії та має бойовий досвід, який він здобув під час кампаній в Афганістані та Іраку. Після свого виходу на пенсію він неодноразово критикував військову політику адміністрації Барака Обами в цих країнах. Водночас під час слухань у Сенаті Меттіс підтвердив відданість тісній співпраці США зі союзниками по НАТО та розкритикував дії російського президента Володимира Путіна.
Перший військовий на посаді міністра внутрішньої безпеки

Між тим генерал у відставці Джон Келлі став першим військовим, який очолив міністерство внутрішньої безпеки з моменту створення цього відомства після терактів 11 вересня 2001-го року. 66-річний Келлі вважається прихильником жорсткої лінії, особливо щодо боротьби з нелегальною міграцією.
Новий президент США Дональд Трамп розхвалив обох міністрів у одній зі своїх заяв. За його словами, ці обидва “кваліфікованих керівники” одразу розпочнуть необхідну роботу з “перебудови” військової сили США та “захисту” як “нації”, так і “кордонів”.
Нагадаємо, раніше Трамп обіцяв посилити боротьбу з нелегальною міграцією. Під час своєї інавгураційної промови президент США також заприсягся знищити ісламський тероризм.

annashchesna

Recent Posts

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

3 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

3 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

6 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

8 години ago

Вліплять штраф: якщо не зробити це перед виїздом машиною

Що необхідно перевірити водіям перед виїздом, щоб не нарватися на штраф Всі водії перед тим…

11 години ago

Черги біля ТЦК збільшилися: що приховують ті, хто штурмує військкомати – а ви далі сидіть вдома

У військкоматів стоять черги військовозобов'язаних чоловіків, проте не все так просто Спікер Полтавського обласного ТЦК…

13 години ago