facebook

Навчання у ВНЗ та 1500 доларів: розвідка розповіла, що Путін пропонує солдатам РБ за участь у війні

Співробітники російських спецслужб намагаються схилити білоруських військових до участі у війні з Україною навіть не у складі збройних сил Білорусі. Вони вивчають настрої військовослужбовців та проводять індивідуальні бесіди з рядовими.

Про це повідомляє прес-служба ГУ розвідки Міністерства оборони України.

“За виконання “спеціальних завдань” білорусам пропонується грошове забезпечення у розмірі $1000-1500 на місяць. На додаток – пільгове навчання у російських військових вишах (наприклад, рязанське повітряно-десантне командне училище) “, – повідомляє прес-служба.

Такі пропозиції вже надходили у підрозділах 103 повітряно-десантної дивізії ЗС Білорусі та Гомельської прикордонної групи.

Проте білоруські військові не поспішають брати участь у бойових діях в Україні за Росії. А ті, хто погоджується, “виключаються зі списків особового складу своїх підрозділів для продовження служби поза рядами ЗС Білорусі”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі найвище військово-політичне керівництво Білорусі ще не дійшло згоди щодо можливості залучення до бойових дій в Україні. Але ті, хто відмовляється від участі у так званій “спецоперації”, перевіряються на зв’язки з опозицією, а нелояльних до Росії командирів замінюють.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...