facebook

Австрійський генерал дав прогноз війни в Україні

Колишній генерал армії Австралії Мік Райан повідомив, що після того, як плани російського вторгнення “А” та “Б” зазнали краху через величезну кількість втрат, окупантам доводиться змінювати і план “В”. За словами Міка Райана, Росія вже упокорилася, що війна не буде короткою. Поки що завершився лише перший етап війни, але невідомо скільки їх ще попереду.

Про це він повідомив виданню Focus.

Так, австралійський ексгенерал розповів, що перший план Кремля провалився за 48 годин від початку російського вторгнення 24 лютого через жорсткий опір ЗСУ та слабкість російської армії.

“Росія хотіла використати свої сухопутні й повітряні сили в «легкому» складі, сподіваючись захопити Київ й інші важливі точки, а також арештували президента Володимира Зеленського, голову уряду Дениса Шмигаля й інших членів уряду. Росія розраховувала, що так зможе змусити Україну здатися й шукати політичного рішення“, – йдеться у повідомленні.

Почалася розробка плану “Б”. Його суть була у збільшенні ударів з повітря, знищенні маленьких міст України та посиленні обстрілу цивільної інфраструктури.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Але у розпорядженні Москви фактично були лише наземні сили, стягнуті до кордонів України до вторгнення. Ці війська кинули в бій без будь-якої загальної координації. Вони безладно почали наступати з півночі, сходу й півдня. І російське командування сподівалося, що цей безлад якось принесе перемогу“, – наголошується в повідомленні.

Австралійський експерт зазначив, що жодного командного центру, який керував усім наступом на територію України, не існувало. Тому Москва розпочала координацію з кількома генералами на місцях.

У “другої армії світу” закінчилося паливо, боєприпаси, а також їжа, через що дуже швидко втратила свою перевагу. Після чого зазнала величезних втрат особового складу.

“Росія принесла в жертву стільки життів заради незначних територіальних завоювань”, – заявив Райан.

За словами колишнього генерала армії Австралії, після цього РФ перейшла до плану “В”, приблизно тиждень тому. Руйнується повністю інфраструктура таких українських міст: Харків, Маріуполь та Чернігів. Цей оригінальний план теж зазнав краху через опір української армії.

“Російська армія занадто повільна, виснажена й безуспішна. Вона не досягла своїх цілей. Натомість Росія відчайдушно намагається захопити Маріуполь, щоб видати це за перемогу. Битва за місто досі триває. Вочевидь, вони переоцінили свої можливості захопити Київ. Правду кажучи, вони переоцінили свою здатність окупувати будь-який густонаселений центр. Ніхто не був готовий до українського спротиву“, – йдеться в аналізі Пентагону.

Після цього президент РФ Володимир Путін повинен задуматися про “доопрацьований” план “В”.

“Росія вже змирилася, що війна не буде короткою. Рудской сказав, що перший етап завершено. Однак, він не уточнив, скільки всього буде таких етапів. Що може статися далі? Раян пояснює, що Росії доведеться провести мобілізацію особового складу й військової промисловості, щоб компенсувати втрату озброєння, боєприпасів й обладнання. На додачу, вона може зосередитися на одному фронті, перенаправивши боєздатні одиниці й артилерію, щоб досягти більшого тактичного успіху. Зважаючи на удари по місту Дніпро, а також деякі успіхи поблизу Луганська й Донецька, швидше за все, цим фронтом стане схід”, – йдеться у повідомленні.

Як вважає австралійський колишній генерал, РФ адаптується ціною значних воєнних помилок. І є ймовірність, що вона перейде до переосмисленої довготривалої війни.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...