facebook

Розслідувачі Bellingcat повідомляють про отруєння учасників переговорів України та рф. Серед них олігарх Абрамович

Український нардеп Рустам Умеров, російський олігарх Роман Абрамович та ще один російський бізнесмен, які брали участь у російсько-українських перемовинах 3—4 березня, мали симптоми отруєння хімічною речовиною.

Про це повідомляє Bellingcat.

Раунд перемовин між цими трьома учасниками відбувся увечері 3 березня близько 22:00 на території України.

Пізніше, тієї ж ночі, усі троє вирушили до Києва і відчули перші симптоми — запалення очей та шкіри, а також сильний біль в очах. Симптоми не вщухали до ранку. Наступного дня група перемовників вирушила з Києва до Львова, потім далі до Польщі і до Туреччини, де продовжили перемовини.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Троє чоловіків перед перемовинами зʼїли лише шоколад та випили води за кілька годин до появи симптомів. Четверта людина, яка була на перемовинах і теж вживала шоколад та воду, симптомів не мала.

Bellingcat попросив експертів з хімічної зброї допомогти проаналізувати ситуацію. Відповідно до даних та симптомів там припустили, що учасників перемовин справді могли отруїти невстановленою хімічною зброєю. Альтернативною версією є вплив мікрохвильового випромінювання. Симптоми у всіх трьох протягом тижня нібито зникли.

Зокрема Рустам Умеров у своєму Facebook запевнив, що з ним усе гаразд.

Представник Абрамовича підтвердив ВВС, що у олігарха зʼявилися симптоми і підозри на отруєння на переговорах у Києві на початку цього місяця. Зараз у Абрамовича і досі болять очі та лущиться шкіра.

За словами опитаних експертів, отруїти чоловіків могли порфіринами, органофосфатами або біциклічними речовинами. Точно встановити речовину не вдасться, тому що біля постраждалих не було відповідних лабораторій. Також вони вважають, що кількість токсину була не смертельна, а тому це варто сприймати як «попередження», а не як справжню спробу вбивства.

В ОП закликали не піддаватися інформаційній війні, яка зараз ведеться у ЗМІ.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк спростував інформацію, яку раніше подавали Bellingcat та Wall Street Journal, що російського олігарха Романа Абрамовича та ще двох переговорників від України могли отруїти хімічною зброєю.

Радник ОПУ запевнив, усі члени переговорної групи працюють у звичайному режимі. Він закликав не піддаватися інформаційній війні, яка зараз ведеться у ЗМІ.

“В інформаційному полі зараз багато інформаційних спекуляцій, різних конспірологічних версій та елементів тієї чи іншої інформаційної гри. Тому ще раз повторю – члени переговорних груп працюють сьогодні у штатних режимах”, – повідомив Подоляк.

За даними ЗМІ, існує ймовірність, що вони досягли прогресу в майбутніх особистих переговорах, які мають продовжитися цього тижня.

У Москві Абрамович зустрівся з Путіним, передав йому записку нібито від президента Зеленського, в якій йшлося про умови, на які Україна погодиться, щоб завершити місячну війну. Перша відповідь Путіна була однозначною: “Скажи йому, що я її знищу”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...