facebook

“Ми обов’язково переможемо”: Епіфаній розповів про святкування Великодня у 2022 році

Цього року православні християни відзначатимуть Великдень 24 квітня. І ця дата для українців є рубіжною, оскільки буде рівно два місяці, як Російська Федерація вторгалася на наші території. Митрополит Епіфаній виданню “Вікна” розповів, яким може бути святкування в умовах війни.

За його словами, українці вже звикли святкувати Великдень у складних умовах, оскільки у попередні роки в країні була пандемія коронавірусної інфекції та діяла заборона на масові скупчення людей.

Але цього року, як зазначив Епіфаній, треба сподіватися на Бога і те, що до цього часу Україна переможе противника. Він сказав, що у великопісні дні православні повинні прагнути очищення і намагатися бути кращими, щоб на гідному духовному рівні зустріти воскресіння Христове.

Митрополит наголосив, що Господь заради нашого порятунку також пройшов через страждання, через шлях на Голгофу було досягнуто воскресіння, і це була перемога над смертю та злом.

“Наразі це вселяє нам надію, що ми також через страждання та випробування війною отримуємо перемогу. І буде воскресіння та перемога добра над злом у цій непростій війні”,
– сказав Епіфаній.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, разом ми обов’язково переможемо, а щоб прискорити це, треба більше молитися, боротися і робити все, що від нас залежить.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...