Categories: Війна

У Росії представили викривлену версію переговорів у Стамбулі: Київ пішов компроміси в усьому, а Москва — ні

У Путіна сподіваються, що надалі Росія та Україна зможуть збудувати “нормальні та добросусідські” відносини.

Очільник російської делегації на українсько-російських переговорах Володимир Мединський переконаний, що Україна в Туреччині показала готовність виконати “принципові вимоги Росії”. Водночас сама Росія не згодна йти на компроміси щодо Криму та Донбасу.

Про це помічник президента Росії Володимир Мединський заявив після завершення українсько-російських переговорів у Стамбулі.

Так, за його словами, Україна нібито “на папері” висловила готовність відмовитися від вступу до НАТО, зброї та вільного проведення військових навчань. Водночас сама Росія не збирається відводити свої війська з України та шукати компроміс щодо статусу Криму та ОРДЛО.

“Вчора київська влада вперше за всі попередні роки заявила про свою готовність домовлятися з Росією. Вони передали нам зафіксовані на папері принципи майбутньої угоди”, — заявив Мединський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Помічник Путіна вважає, що Україна заявила про готовність виконати “ті принципові вимоги, на яких протягом усіх останніх років наполягала Росія”, і якщо ці зобов’язання буде виконано, то “загрозу створення на українській території НАТОвського плацдарму” буде ліквідовано”. Однак попри це “принципова позиція російської сторони щодо Криму та Донбасу залишиться незмінною”.

Мединський сподівається, що надалі Росія та Україна зможуть збудувати “нормальні та добросусідські” відносини.

“Вчора українська сторона зафіксувала письмово свою готовність до виконання цілої низки найважливіших для будівництва в майбутньому нормальних і, сподіваюся, добросусідських відносин із Росією”, – заявив член російської делегації, повторюючи всі тези пропаганди Кремля щодо мотивів війни проти України.

Нагадаємо, ТСН.ua докладно проаналізував пропозицію української сторони під час переговорів у Стамбулі та першу реакцію Росії.

Саша

Recent Posts

Помер через 2 дні після візиту до ТЦК: що відомо про розслідування гучної справи

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, а омбудсман узяв справу на особистий контроль. Поліція Хмельницької області…

26 хв. ago

Ухилянтів аж трясе: мобілізацією все не обмежиться

Що чекає на українців, які порушать закон До набрання чинності закону про мобілізацію залишилося не…

29 хв. ago

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

3 години ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

4 години ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

5 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

6 години ago