facebook

У Маріуполі окупанти вбили батька 12-річної дівчинки і хочуть вивезти її до РФ: на сироту в Чернівцях чекає дідусь

Близько 30 тисяч українців росіяни силоміць вивезли з окупованого Маріуполя. Серед них 12-річна Кіра Обедінська


«Так давно вас не бачила, що хочеться плакати». Такі голосові повідомлення від своєї 12-річної онучки отримує Олександр Обедінський, заслужений тренер України з водного поло. Із окупованого Маріуполя Кіру силоміць вивезли росіяни.

Дівчинка втратила матір іще немовлям, а 17 березня путінські солдати вбили і її батька Євгена – він став жертвою одного з численних авіабомбардувань.

Олександр та Світлана Обедінські напередодні чудом вирвалися із взятого в облогу рашистами міста та зупинилися у Чернівцях. Зараз вони попросять у всіх, від кого це залежить, допомогти повернути Кіру.

«Вмовляли їхати з нами і Євгена, але той не схотів, запевнив, що з ним нічого не трапиться. Син був оптимістом», – пояснив Олександр Обедінський.

Про те, що онуку вивезли, а син загинув, подружжя дізналося випадково – подзвонила дівчина, яку забрали разом із Кірою. Згодом і сама дівчинка відповіла на повідомлення в Instagram. Так рідні довідалися, що Кіра у госпіталі в Донецьку. Вона отримала осколкове поранення, постраждали обличчя, шия, вуха. Відомо, що росіяни забрали документи у тих, кого депортували.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Батько Кіри, Євген Обедінський, був багаторазовим чемпіоном України з водного поло, капітаном національної збірної України.

Відтак її дідусь вирішив звернутися до міжнародних спортивних організацій, влади, волонтерів, аби допомогли забрати дівчинку в росіян.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...