facebook

В Італії конфіскували броньований Maybach російського олігарха

Елегантний 5-тонний “монстр”, захищений від автомата Калашникова та вибухівки, був конфіскований на Сардинії. Розкішний та вишуканий автомобіль вартістю понад півмільйона євро, Mercedes-Maybach S650 Guard VR10 (номерний знак FN133YT) належав олігарху Алішеру Усманову.

Про це повідомила Corriere della Sera.

Броньований Maybach кілька днів тому опинився під арештом внаслідок санкцій проти одного з найближчих до Путіна олігархів, 69-річного Алішера Усманова.

Автомобіль був придбаний за ціною 532 440,16 євро, що з ПДВ становить понад 600 тисяч, і належить до категорії “максимальний захист”.

Він має великі шини, посилені, щоб витримувати навантаження. 10-сантиметрові вікна рухаються пневматичними двигунами, тому що електричні не справляються, а двері відчиняються і зачиняються лише за допомогою гідравліки. Це автомобіль призначений для королів, глав держав та глав урядів. Наприклад, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді в офіційних випадках їздить саме на Maybach S650 Guard.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але цей Maybach пропустить літній сезон 2022 року на Сардинії, оскільки був заарештований 15 березня і простоїть не менше шести місяців.

Активи Усманова оцінюються у понад 20 мільярдів євро. Йому належить, крім Майбаха, яхта вартістю 600 мільйонів, сталеливарна група, кілька об’єктів нерухомості та вілл на Сардинії (теж конфіскованих). Він “має особливо тісні зв’язки з Путіним”, якому він вирішує ділові питання.

Corriere della Sera припускає, що суперлюксовий “танк” призначений для пересування на Сардинії Путіна або його дочок, які часто бували на віллі Усманова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...