facebook

Роздягали догола перед чоловіками, піддавали катуванню та погрозам: у РФ знущалися з українських жінок-військових

Спершу жінок вивезли до Білорусі, а потім уже – до Росії. З українських жінок-військових, які нещодавно повернулися додому з полону, знущалися та жорстоко поводилися у Брянську (РФ).

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людин Людмила Денісова.

“Серед 86 визволених з російського полону військовослужбовців були жінки, які у неволі були піддані катуванням та жорстокому поводженню. Жінок вивезли на територію Білорусі, а потім до СІЗО в Брянську (РФ), де жінки піддавалися катуванню та погрозам”, – розповіла Денісова.

За її даними, жінок роздягали догола в присутності чоловіків, змушували присідати, обрізали волосся та постійно проводили допити, намагаючись зламати морально. Декого з військовополонених примушували брати участь в зйомках пропагандистських сюжетів, вимагаючи перейти на російську мову.

“Закликаю Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення Росії в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці порушення прав військовополонених громадян України”, – звернулася Денісова до міжнародних організацій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...