facebook

Папа Римський виявився більше папою, ніж татом

Папа Франциск очолить цьогорічну Хресну дорогу у Колізеї у Страсну п’ятницю, 15 квітня. Ватикан повідомив, що під час ХІІІ стації, присвяченої у цій версії роздумам про смерть Ісуса на хресті, хрест триматимуть сім’ї українки та росіянки.
“Їхні голоси, кожного дня близькі зі страждаючими, виражають сподівання на мир”, — пише пресслужба Святого Престолу, розповідаючи про згаданих жінок.

Позаяк, таке рішення, вочевидь, має символізувати прагнення “помирити” українців та росіян.

Посол України у Ватикані Андрій Юраш на своїй сторінці у фейсбуці повідомив, що наразі дипломати вже працюють над цим питанням, намагаючись пояснити неможливість його реалізації та очікувані наслідки.

“Українське посольство при Ватикані розуміє та поділяє загальну стурбованість української та багатьох інших спільнот щодо ідеї зібрати разом українських і російських жінок, щоб нести Хрест під час П‘ятничної Хресної Дороги у Колізеї”, — йдеться в його дописі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Та вони реально не розуміють, що тут відбувається!? Поясніть хтось, що не треба нам впихати невпихуєме, і що між нами прірва та нічого спільного”, — прокоментував рішення Ватикану у своєму фейсбуці журналіст Андрій Маринюк.

Зауважимо, у 2015 році під час зустрічі у Ватикані Папа Римський Франциск закликав путіна докласти “значних і щирих зусиль для того, щоб домогтися миру” в Україні.

Зазначається, понтифік і російський президент зійшлися на думці, що для стабілізації ситуації на Донбасі необхідно “відновити атмосферу діалогу між сторонами конфлікту”.

Окрім того, вони відзначили “важливість дотримання мирних угод, підписаних у Мінську представниками офіційної влади України і двох самопроголошених республік на сході країни”.

Ініціатором зустрічі з понтифіком був путін.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...