facebook

“Путін може бути притягнутий до відповідальності”, – останній прокурор Нюрнберга (ФОТО)

Владіміра Путіна можуть притягнути до відповідальності за вторгнення Росії в Україну і страшні злочини російських окупантів.

Про це розповів американський юрист Бенджамін Ференц – останній живий прокурор Нюрнберзького процесу – в інтерв’ю ведучій CNN.

“Звісно, він (прим.ред.-Путін) може бути притягнутий до відповідальності. Не існує аргументів, якими можна виправдати вбивство дітей, їх батьків. Ми знаємо, що злочини проти людяності були покарані не тільки в Нюрнберзі, але і після нього, в багатьох юрисдикціях. Є факт агресії – вторгнення в Україну можна класифікувати як явний факт агресії, – а вбивство завжди було злочином проти людяності. Тому немає жодних складнощів у визначенні цих злочинів, відповідального за які може бути притягнуто до відповідальності, і Путіну, якщо він та людина, яка стоїть за всім цим, напевно буде непросто покинути зал суду”, – зазначив Ференц.

Відповідаючи на запитання про те, в якому залі суду може проводитися таке слухання, прокурор підкреслив, що у світі вистачає моделей судів, проте важче змусити потенційного злочинця визнати юрисдикцію суду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми встановили модель для існуючих судів. На жаль, не кожна нація готова взяти на себе зобов’язання не вбивати людей, яких вони вважають своїми ворогами. Так що в нас достатньо моделей і вистачає різних судів. У нас є злочини в Югославії, інших місцях, тому не бракує власне моделей суду і того, де їх проводити. Складність полягає в тому, щоб змусити визнати юрисдикцію суду. Злочинці ніколи не хочуть йти під суд, тому суспільство повинно або посадити їх у в’язницю, або віддати під суд, або відсторонити від посади. Вони не можуть безкарно діяти в тому ж дусі, щоб люди з адміністрації наказували своїм військам виходити і вбивати людей, яких вони навіть не знають, за злочини, які вони навіть не можуть описати – і вбивати сотнями і тисячами”, – сказав Бен Ференц.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...