facebook

Італія постачатиме Україні зброю

Таке рішення одноголосно підтримав парламент країни. Прем’єр-міністр розповів, що спочатку вважав імовірною швидку перемогу Росії, але цього не сталося.


Парламент Італії практично одноголосно ухвалив рішення про відправку зброї Україні. Про це прем’єр-міністр Маріо Драґі сказав в інтерв’ю Corriere della Sera.

“Рішення про відправку зброї було прийнято в парламенті практично одноголосно. Умови питання зрозумілі: з одного боку є народ, який зазнав нападу, з іншого боку – армія агресора. Як найкраще допомогти постраждалим? Санкції потрібні для ослаблення агресора, але не можуть зупинити війська в короткостроковій перспективі. Для цього нам потрібно допомагати українцям безпосередньо, що ми й робимо”, – наголосив Драґі.

Він зазначив, що не зробити цього було б рівнозначно тому, як сказати українцям: “Здайтеся, приймайте рабство і підпорядкування”. А це, як наголосив Драґі, суперечило б європейським цінностям солідарності.

“Проблема зброї серйозна, і я її не недооцінюю: вона пов’язана з особистим етичним вибором. Тому рішення не можна приймати легковажно, але умови такі, які я щойно описав”, – додав він.

За словами прем’єр-міністра Італії, він до останнього мав надію, що російського вторгнення не відбудеться, але його не здивувало, враховуючи накопичення російських військ біля кордону України і “прецеденти того, що робив Радянський Союз у Польщі, Угорщині, Чехословаччині”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Драґі зазначив, що, як і багато інших, спочатку вважав імовірною швидку перемогу Росії, яка б також поставила під загрозу сусідні держави, але цього не сталося і “немає жодних ознак того, що український народ може прийняти російську окупацію”.

Він назвав дії російської армії в Бучі “нелюдськими”, але додав, що “такі терміни, як “геноцид” або “військові злочини”, “мають точне юридичне значення” і потрібен час, щоб визначити, які саме слова краще відповідають ситуації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...