facebook

Українцям рекомендують не йти до церкви на Великдень

Раніше відразу кілька пропагандистських ЗМІ рф розповсюдили публікацію про те, що “націоналісти обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових росії”. Центр протидії дезінформації заявив, що йдеться про “інформаційне алібі” для російських терористів, які збираються напасти на мирних українських громадян.

У Міністерстві культури та інформаційної політики України закликали віруючих дистанційно приєднатися до богослужінь на Великдень. Із попередженням виступив міністр культури Олександр Ткаченко.

“Міноборони рф фактично зараз погрожує обстріляти українські церкви у Великодню ніч. В одне з найважливіших християнських свят, яке несе в собі світлу надію, що життя перемагає смерть. Тому нагадую, що дуже важливо дотримуватися обмежень воєнного стану та правил комендантської години у вашому регіоні. Великодні богослужіння для християн східного обряду будуть доступні в онлайн-форматі та телебаченні”, – звернувся до українців голова відомства.

Пряма трансляція нічного богослужіння Православної Церкви України з Михайлівського Золотоверхого собору у Києві розпочнеться у суботу, 23 квітня, о 23:30 у національному марафоні єдиних новин та на телеканалі UA: Культура.

24 квітня з 7:30 до 11:30 національний марафон єдиних новин телеканал UA:Культура транслюватиме богослужіння Української Греко-Католицької Церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...