facebook

Журналісти знайшли у Сен-Тропе віллу підсанкційного російського олігарха зі Львова Фрідмана

Вілла на узбережжі Франції здається в оренду за 6 тисяч євро на добу, або за 180 тисяч євро на місяць. Але кому вона належить на праві власності – раніше не було публічно відомо. Журналісти “Схем” Кирило Овсяний та Максим Савчук встановили, що це – вілла російського олігарха Міхаіла Фрідмана. Фірмою володіють його доньки.
Про це у фейсбуці розповіла журналістка-розслідувачка Наталія Седлецька.

Зазначається, що Фрідман ще 28 лютого одним з перших російських олігархів потрапив під санкції ЄС, а згодом і Британії. Він власник Альфа Банку та ще низки активів, зокрема в Україні.

Як вказано в обгрунтуванні санкцій проти нього – “Фрідман має міцні зв’язки з адміністрацією путіна, збудував бізнес за рахунок наближеності до влади. Сприяв окупації Криму у 2014 році”.

Після введення західних санкцій Фрідман скаржився в інтерв’ю, що його рахунки у Великій Британії, де він мешкає, “заморожені” і він “не знає, як жити”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зараз українські правоохоронці в координації з західними партнерами розшукують майно російських “стовпів режиму путіна” по світу – щоб сформувати з них базу на конфіскацію на користь України.

Родинна вілла Фрідмана у Сен-Тропе має назву Copab. У ній 10 спальних кімнат, джакузі, сауна, хамам та басейн. Ця елітна нерухомість має свій власний сайт і здається в оренду.

Вілла, як виявили журналісти, записана на французьку фірму SNC COPAB.

Згідно з документами, бенефіціарами компанії у рівних частках є Лариса та Катерина Фрідман, ще 1 відсоток залишається за колишньою дружиною Михайла Фрідмана Ольгою Айзіман. На останню також були накладені санкції Європейського Союзу, які були введені 8 квітня.

Право власності у компанії SNC Copab (Ольга Айзіман, Катерина та Лариса Фрідман).

Власницею майна тоді ще Ольга Фрідман (Айзіман) стала у 2004 році, викупивши їх у двох компаній SNC AKINITA SA та SPARTAN PROMOTIONS LTD.

У 2015 році вже Ольга Айзіман поділила свою частку на дві по 49% і безкоштовно передала їх своїм донькам Ларисі та Катерині Фрідман. Собі колишня дружина олігарха залишила 1% компанії та право вирішального голосу. Ще 1% залишається у громадянина Франції Крістофа Жерарда, який також є керівником компанії SNC COPAB.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...