Categories: Війна

ЗСУ можуть “зачистити” Придністров’я за 72 години: у Кремлі істерика

Буквально минулого тижня МО РФ оголошує, що має намір виходити до Придністров’я, а вже сьогодні “невідомі” обстрілюють будівлю Міністерства держбезпеки.

Цікаво, цю настільки дешеву провокацію повели росіяни за погодженням з придністровськими шістками, чи самостійно діяли? Схоже “ПМР” таки хочуть затягнути у війну проти України, ось тільки чи вийде це у “другої” армії світу та її конвульсуючого мангуста?

Наприклад, із Білоруссю, як би Москва не тиснула на Мінськ – не вийшло. А потенціал “ПМР”… Відверто кажучи, якби не поважне ставлення до державних кордонів Молдови, то ЗСУ вже давно б зачистили цю клоаку російського світу у себе під боком за пару діб, заради власної безпеки.

А тому – спостерігаємо, у що виллється цей, черговий casus belli, безглуздий і нещадний…

І після того, як учора в Тирасполі невідомі постріляли з РПГ-27 по вікнах однієї адміністративної будівлі, сьогодні впали антени радіоцентру Придністров’я, а також, нібито з БПЛА було скинуто 60-мм міни НАТОвського зразка на Тираспольський аеродром.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Про 60-мм міни навіть коментувати не стану. Я так розумію ці боєприпаси розірвали аеродром на шматки, не залишивши цеглини на цеглині, так?

Загалом же за ситуацією очевидно, що Росія підвищує градус істерії в так званій ПМР, намагаючись її втягнути у війну проти України та безпосередньо в бойові дії в Одеській області.

Я неодноразово наголошував, що російські окупанти на південному плацдармі не мають достатньо ресурсів, щоб здійснювати наступ на Миколаїв та Одесу. Але, розгорнувши другий фронт на Одещині, вони сподіваються відтягнути ресурси ЗСУ у цьому напрямку, послабивши їх у Миколаївській області.

Але проблема в тому, що в самому Придністров’ї, так само як свого часу в Білорусі, не дуже горять бажанням класти свої життя в ім’я нездорових, кривавих амбіцій Кремля. Керівництву цього недоутворення чудово живеться в їхньому обмеженому мирку, з корупцією та деребаном локального масштабу. А війна проти України може завершитися денацифікацією ПМР протягом 72 годин. Те, що Молдова не здатна була зробити три десятиліття, ЗСУ можуть провести за кілька днів, і це в Тирасполі чудово розуміють.

Тому підіграватимуть російським кураторам, як робив два місяці тому Лукашенко, але не більше.

На подив у маріонеток і шісток Кремля куди більше розуму та розсудливості, ніж у їхніх покровителів.

З іншого боку, всі ці дрібні неподобства на території Придністров’я в рамках діяльності російської пропаганди цілком послужать черговим виправданням того, що забули ЗС РФ в Україні та чому гинуть десятки тисяч росіян у цій війні. Але якщо навіть відштовхуватися від цього, то незабаром у російських пропагандистів просто не залишиться нових виправдань повномасштабного вторгнення в Україну.

Саша

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

7 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

7 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

10 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

11 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

13 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

15 години ago