facebook

Італія може націоналізувати нафтопереробний завод “Лукойла”, – Reuters

Італійський уряд розглядає варіант із тимчасовою націоналізацією нафтопереробного заводу ISAB, що належить російському “Лукойлу”. На такий крок підуть у випадку запровадження ембарго на нафту з РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Анонімне джерело агентства стверджує, що міністр промисловості Джанкарло Джорджетті запропонує Кабінету міністрів розглянути можливість націоналізації ISAB. Завод після вторгнення РФ до України майже весь об’єм сирої нафти купував у “Лукойла”.

“Оскільки ми не маємо кредитів на міжнародному рівні, то не можемо купувати нафту деінде”, – розповів заступник гендиректора ISAB.

НПЗ формально належить швейцарській компанії Litasco. Та, однак, контролюється “Лукойлом”. Через цей зв’язок ISAB не має змоги брати кредити на Заході.

Розташований на Сицилії завод переробляє майже чверть необхідної Італії нафти. Потенційне закриття ISAB, на якому працюють орієнтовно 1000 людей, значно погіршить економічне становище регіону.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі на заводі стабільно виплачують зарплати. Проте, за даними профспілки, заборона на імпорт російської нафти призведе до проблем. На думку уряду, націоналізація НПЗ дозволить врятувати робочі місця.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...