facebook

Російські окупанти обстріляли шпиталь на “Азовсталі”: є поранені та загиблі (відео)

Штурм заводу “Азовсталь” у Маріуполі не припиняється ні на мить. У ніч на 28 квітня ворог завдав удару по польовому шпиталю на території заводу. Серед українських захисників є поранені та загиблі.

Про це повідомили у Telegram-каналі “Азов-Маріуполь”.

За словами військовослужбовців, усю ніч на військовий польовий шпиталь, що знаходиться на території заводу “Азовсталь” у Маріуполі, масово скидали багатотонні авіабомби. Ці снаряди здатні пробити будь-які бетонні захисні споруди. Після того, як імпровізований шпиталь був зруйнований, руїни продовжили обстрілювати з корабельної артилерії.

Серед поранених військовослужбовців, які перебували у шпиталі на момент обстрілу, є загиблі, заново поранені та контужені.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами бійців спецзагону Нацгвардді “Азов”, через ворожу атаку частина приміщення госпіталю обвалилася – зокрема там, де була операційна.

“Женевська конвенція гарантує захист стаціонарних та пересувних медичних закладів, на них не повинні нападати! Захистом мають користуватися поранені та хворі, незалежно від того цивільні чи військові особи (комбатанти). Пораненим повинні надавати необхідну допомогу без будь-якої дискримінації”, – нагадали бійці.

Також вони закликали міжнародні організації захисту прав людини відреагувати на те, що Росія продовжує намагатися знищити навіть тих захисників Маріуполя, які вже не можуть тримати в руках зброю.

У своєму каналі “Азов” опублікував відео, яке було знято одразу після обстрілу. На кадрах видно, як уцілілі захисники відкопують завалених військових, вилучають загиблих та надають допомогу постраждалим та пораненим.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...