facebook

У платіжках за газ вказуватимуть ще один показник

Українців інформуватимуть про те, скільки газу вони використали за місяць, не тільки в кубометрах, а й в одиницях енергії (кВт⋅год, Гкал, Мдж). Це дозволить порівняти споживання газу з іншими видами енергії.

gaz_6f030

27-го січня відповідну постанову затвердили після наполегливої роботи робочої групи у складі Регулятора, Міністерства, УТГ, операторів ГРМ та НАК “Нафтогаз”. Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк.
За його словами, у платіжках за газ вказуватимуть:
– обсяг споживання в кубічних метрах;
– середньомісячну вищу теплоту згоряння;
– обсяг споживання в енергетичних одиницях (кВт⋅год, Гкал, Мдж).
Ініціатори нововведення наголошують, що завдяки цьому українці зможуть порівняти обсяги споживання різних видів енергії та обрати найоптимальніший для себе.
З’явиться новий показник – обсяг споживання в енергетичних одиницях – у платіжках та власних кабінетах споживачів. Для технічного втілення цього, як повідомив Дмитро Вовк, потрібен місяць після публікації Постанови.
Нагадаємо, в Україні планують кардинально змінити систему нарахування субсидій. Новий підхід дозволить перевіряти рівень добробуту громадянина, який претендує або вже отримує ту чи іншу соціальну допомогу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...