facebook

Герасимов “шредінгера”: долю глави Генштабу РФ довго приховувати не вдасться

22 березня з’явилося повідомлення про те, що в Україні було ліквідовано начальника інженерних віск Західного військового округу полковника Миколу Овчаренка. І лише більш ніж через місяць цю інформацію підтвердили в МО РФ, коли Овчаренко був похований і представлений до нагороди орден “мужності”. Тобто, офіцер не останньої гілки командування гине, про це сором’язливо мовчать і визнаються ненароком більше ныж через місяць?

Минулого тижня з’явилася інформація про те, що в районі Ізюма було знищено ставку Генерального штабу ЗС РФ. Крім багатьох загиблих російських окупантів, серед яких підтверджений генерал-майор Симонов, повідомлялося як мінімум про поранення, як максимум про загибель начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Зрозуміло, що російська сторона досі не підтвердила ні удару по ставці Генштабу ЗС РФ в районі Ізюму, ні загибелі Симонова, не уточнили долю Герасимова.

Але ось у тому й річ, що якщо ми говоримо про таких офіцерів, як Овчаренко чи Симонов, то їхню ліквідацію можна зберігати в секретності досить тривалий час. А ось ліквідацію чи поранення голови Генштабу ЗС РФ – ні. Адже 9 травня, на червоній площі, він разом із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу має розпочинати парад. І відсутність Валерія Герасимова на параді, або його пом’ятий вигляд, внесуть свій негатив у цю феєрію параноїдального мілітаризму та реваншизму.

Але, навіть якщо Герасимов живий і візьме участь у параді, але при цьому з часом з’ясується, що нишком десь був закопаний без належних почестей генерал-майор Симонов, виходить, що начальник Генштабу ЗС РФ втік з-під Ізюма. Сенс було йому їхати туди менш ніж на добу, якщо не взяти безпосередньої участі в командуванні “спецоперацією”, що мало зайняти тижні?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Таким чином, фігура третьої особи в ешелоні армії Путіна стає дуже, дуже незручною. Мертвий – безпрецедентний випадок історія світових війн, коли гине начальник Генштабу у зоні бойових дій. Поранений – аналогічно до першого варіанту. Живий – безпрецедентний ганебний випадок, коли начальник Генштабу себе забруднив боягузливою втечею.

Але, що найголовніше, місяць зберігати в таємниці будь-якої з цих ганьбищ не вдасться. 9 травня на носі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...