facebook

Півмільйона українців отримають додаткову виплату у 2220 грн

Внутрішньо переміщені особи з найуразливіших груп отримають додаткову матеріальну допомогу у розмірі 2220 грн. Про укладання зі Світовою продовольчою програмою відповідного меморандуму повідомило Мінсоцполітики України.

Додаткова виплата домогосподарствам буде здійснюватися за три місяці у розмірі 2220 гривень на кожного члена домогосподарства на місяць, але не більш як для трьох осіб. В рамках програми планується охопити додатковою до державних програм підтримкою близько півмільйона людей.

Меморандум був підписаний під час зустрічі Міністра соцполітики України Марини Лазебної із Саміром Ванмалі, Головою Офісу Всесвітньої продовольчої програми в Україні.

“Ми розуміємо, що через широкомасштабну війну значна частина економіки у нас зупинилася, а кількість людей, які потребують допомоги, значно зросла. Тому використовуємо кожну можливість залучити від міжнародних партнерів додаткові ресурси, щоб надати більше підтримки людям, які найбільше її потребують під час війни”, – сказала Марина Лазебна.

Також міністр повідомила, що завдяки співпраці з агентствами ООН та іншими міжнародними організаціями реалізуються програми грошових виплат, які надаються людям додатково до державної допомоги, на загальну суму 9,6 мільярда гривень. За рахунок цих коштів понад 2 мільйони людей, які постраждали від війни, отримають виплати у розмірі від 2200 до 2500 гривень на місяць строком від 1 до 3 місяців.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...