facebook

Дефіцит бензину може затягнутися до кінця літа, закриється чимало АЗС – прогноз

Зменшення кількості заправок прогнозують на півдні України, зростання – на заході.

Нинішній дефіцит бензину в Україні може затягнутися до серпня, а кількість АЗС в країні істотно скоротиться.

Такий прогноз озвучив один з експертів, опитаних сайтом “Сьогодні”.

Вони пояснюють, що дрібні гравці не зможуть конкурувати з великими, тому будуть змушені піти з ринку. Перш за все це буде спостерігатися в південних регіонах – вони в більшості своїй обслуговували перевізників агропродукції, яка прямувала в порти. Зараз вони закриті. За прогнозом, припинити роботу можуть 30-50% АЗС на півдні України. Водночас з’явиться необхідність відкривати нові на заході країни, через який піде основний потік експорту.

Перспективи подолання паливного дефіциту експерти та учасники ринку оцінюють по-різному. За словами директора консалтингової компанії “А-95” Сергія Куюна, бензин на АЗС може з’явитися у вільному продажу до кінця травня. Менш оптимістичний прогноз у Дмитра Леушкіна, засновника Prime Group.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Раніше серпня дефіцит палива нікуди не зникне. Звикайте до нових умов. На жаль, але не випускає Україна бензовози за паливом. Пройти процедуру отримання всіх папірців це 2-3 місяці. Звідси і термін вирішення питання силами бензовозів. Якщо запрацюють порти або знайдуться сміливці завозити тисячі тонн на нафтобази “залізякою”, то цілком ймовірно може щось змінитися в кращу сторону швидше”, – сказав він.

Дефіцит палива в Україні
В Україні в останній тиждень квітня виник дефіцит палива на АЗС. З метою вирішити питання його дефіциту 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин і дизельне паливо на 40-43%.

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко вважає, що дефіцит нафтопродуктів буде, поки йде війна і жорстке цінове регулювання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...