facebook

“Засудили смертельну дурість Путіна”: Джонсон закликав Макрона не говорити з Росією на її умовах

Прем’єр-міністр Братаніі Борис Джонсон 6 травня обговорив з президентом Франції Еммануелем Макроном двосторонні взаємини, допомогу Україні та ізоляцію Росії.

Джонсон з Макроном одностайно засудили “смертельну дурість Путіна” з розв’язуванням війни. Президента домовилися координувати питання безпеки та допомоги Україні, а також заходи з ізоляції Росії.

Про це повідомили на офіційному сайті британського уряду.

“Прем’єр-міністр розповів про свій візит до Києва минулого місяця та поділився своєю впевненістю в тому, що Україна переможе, якщо їй нададуть необхідну оборонну військову допомогу. Він закликав утриматися від будь-яких переговорів з Росією на умовах, що підтверджують брехливу версію Кремля про вторгнення, але підтвердив, що це рішення за українським урядом”, – йдеться у повідомленні.

Джонсон і Макрон також омбінялися думками про вплив війни на світові ціни на енергоносії та продовольство. Сторони домовилися на рівні G7 працювати над пом’якшенням наслідків війни на економіку країн, що розвиваються.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, 3 травня Макрон вперше порозмовляв з президентом РФ Володимиром Путіним після місяця перерви і після свого переобрання на посаду президента. Французький лідер закликав російського диктатора дозволити продовжити евакуацію із заводу “Азовсталь” у Маріуполі, де все ще залишаються цивільні та поранені військові.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...