facebook

“В мами дірка в нозі, а в мене рана…”: мама хлопчика, який вразив світ щоденником, не наважилась вивести його із Маріуаполя (ФОТО)

Щоденник маленького хлопчика Єгора із Маріуполя вразив увесь світ. Хлопчик фіксував усе, що коїлось із ним та його рідними в окупованому місті. Днями рідним Єгора врешті вдалося вирватись з Маріуполя, але він із мамою досі залишається під обстрілами.

Про це розповідає ТСН.ua.
Одним із перших записів на білих аркушах паперу, стала розповіль про смерть дідуся і поранення мами.
“Помер дідусь, в мене рана на спині, сестру поранено у голову, в мами – вирване м’ясо на руці та дірка у нозі”, – написав у щоденнику 8-річного Єгор.

Двоюрідний дідусь Єгора розповів, що прихистив родину Єгора, бо їхню оселю розбили російські снаряди. Разом з ним іони ховалися недовго, бо згодом окупанти зруйнували і його житло. Тоді усі гуртом пішли у підвал. Саме там хлопчик почав вести щоденник.
“В мене померло дві собаки і бабуся Галя. І – улюблене місто Маріуполь, за весь цей час, з 24-го числа”, – йдеться в щоденнику.

“Літопис жахів”, зафіксованих нерівними літерами дитини, саме дідусь тоді сфотографував і виклав у Мережу. Чоловіку вдалося вибратись до Запоріжжя. Дідусь розповів, що нині вцілілих будівель в Маріуполі практично не залишилось, а жертв – десятки тисяч.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Там звичайно Армагеддон був. Я вийшов із під’їзду, перед під’їздом лежить обгорілий труп. Хтось із нашого під’їзду спалахнув, вибіг, але не встиг добігти. Одразу ж і впав. На 7 поверсі в нашому під’їзді був лежачий дідусь, діти його потім прийшли, хоча б знайти останки діда, щоб поховати, та там не лишилося навіть останків, вигорів абсолютно весь”, – розповідає чоловік.

Перші евакуаційні коридори з міста відкрили лише тиждень тому. Чоловік без роздумів поїхав, але маму Єгора переконати не зміг. Вона з дітьми залишилась там, побоялась обстрілів в дорозі. І головне – не знала куди їхати і за що жити у приймах.
“Вона боїться, так оплачувати квартиру, це треба забезпечувати дітей, вона побоялася, що вона сама не потягне. Там залишається мама-пенсіонерка, пенсія теж невелика, і вона просто не впевнена, що змогла б”, – пояснює аргументацію жінки чоловік.

Єгор з сестричкою та мамою досі лишаються у зруйнованому місті, поспілкуватись з ним немає можливості. Єгор продовжує писати свій щоденник. Тим часом рідні моляться, щоб він з мамою та сестричкою лишилися живі і не полишають спроб вивезти родину з Маріуполя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...