facebook

Суд визнав медиків винними у смерті 12-річного Романа Кулака, втім вони не сидітимуть у в’язниці

Миколаївський районний суд на Львівщині визнав лікарів винними у смерті 12-річного тернополянина Романа Кулака.


Відповідне рішення прийняли сьогодні, 12 травня. Про це повідомила голова Громадської ради при СБУ у Львівській області Галина Янко, пише Tvoemisto.tv.

Для батьків хлопчика було дуже важливо довести вину лікарів, бо виходить п’ятирічний термін, коли цей факт можна було зробити.

«Висновок для обох лікарів – позбавлення волі, однак одній лікарці 78 років, їй фактично дали відтермінування від покарання. Для іншого лікаря – хірурга – три роки позбавлення волі з забороною займати відповідну посаду, але, зрештою, застосували амністію», – пояснює вона.

Фактично це означає, що сидіти у в’язниці не будуть.

Для батьків, додає Галина Янко, було критично важливо довести вину лікарів, бо виходить п’ятирічний термін, коли цей факт можна було зробити, інакше справу могли закрити. Водночас лікарі своєї вини не визнають і будуть оскаржувати рішення в апеляційному суді.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що майже 2,5 роки спочатку у Жидачівському, а потім у Миколаївському районному суді, розглядали справу щодо смерті 12-річного тернополянина Романа Кулака.

Його батько Володимир увесь цей час намагався добитися справедливості і покарання для лікарів Жидачівської районної лікарні, які, за його словами, не змогли поставити сину правильний діагноз та надати необхідну медичну допомогу, а захист підсудного хірурга райлікарні Юрія Михайлюка – визнати лікаря невинним та дозволити продовжити йому працювати у лікарні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...