facebook

Військові збили виставковий гелікоптер РФ, який 30 років проектували з допомогою українців

Над Луганщиною українські десантники збили російський гелікоптер Мі-28 із пафосною назвою «Нічний мисливець» – це один із найдорожчих ударних ґвинтокрилів у світі, проте, українці вже втретє збивають таку машину.

Ще кілька днів тому купа російського металу вартістю в п’ятнадцять мільйонів доларів хотіла зупинити наш наступ, вбиваючи українців з повітря, а тепер лежить у полі, зоравши гвинтами землю, яку так хоче захопити кремлівський керманич, йдеться в ТСН.

Щоб дістатись гелікоптера від щойно звільненого села Циркуни потрібно здолати небезпечний маршрутю, всі дороги тут нашпиговані мінами.

Російський Мі-28 «Нічний мисливець» став здобиччю української протиповітряної оборони. І, судячи з повного боєкомплекту, він не встиг зробити жодного пострілу, керовані ракети також залишились на підвісці.

Ракета з українського переносного комплексу перебила окупанту ротор. «Нічний мисливець» розвалився на шматки. Навряд чи пілоти вижили, але кабіна виявилась порожньою. Росіяни, скоріше за все, встигли їх евакуювати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Російська пропаганда повторює мантру про те, що Мі-28 вершина російського авіапрому, його розробляли тридцять років. Але ключові елементи «Мисливця» спроєктовані в Україні: радіоапаратура – у Львові, двигун – у Запоріжжі, а інтерактивні окуляри нічного бачення, судячи по маркуванню, в Італії. Це виставковий варіант «Нічного мисливця», якщо перевірити його номер, то видно, що він брав участь в авіашоу. Ця сама машина два роки тому була на авіаційному форумі «Армія 2020» в російській Кубінці.


Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...