facebook

Путін особисто бере участь у плануванні наступу армії в Україні – Guardian

Президент росії володимир путін настільки особисто залучений у війну в Україні, що сам приймає оперативні та тактичні рішення «на рівні полковника чи бригадира».

Про це пише видання The Guardian із посиланням на західні військові джерела, передає Слово і Діло.

За словами джерел, путін допомагає визначити пересування військ на Донбасі, де російська армія нещодавно зазнала нищівної поразки при спробі форсувати річку Сіверський Донець.

Також, за словами джерел, президент, як і раніше, тісно працює з начальником генштабу росії Валерієм Герасимовим, попри чутки про те, що його усунули. «Ми вважаємо, що путін і Герасимов беруть участь у прийнятті тактичних рішень на рівні, на який ми зазвичай очікуємо від полковника чи бригадного генерала», — сказало військове джерело, маючи на увазі наступ на сході.

Видання зазначає, що оцінка особистої причетності путіна до операцій ґрунтувалася на отриманих розвідданих.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«У глави уряду мають бути справи важливіші, ніж приймати військові рішення. Вони мають визначати політичну стратегію, а не занурюватися у повсякденні справи», – прокоментував колишній бригадний генерал британської армії та експерт із наземних бойових дій у Міжнародному інституті стратегічних досліджень Бен Баррі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...