facebook

В Україні хочуть продовжити воєнний стан і мобілізацію

У парламенті 18 травня зареєстрований відповідний проект закону.

Президент Володимир Зеленський пропонує продовжити термін воєнного стану в Україні.

Про це стало відомо з сайту Верховної Ради України.

Проект закону №7389 про затвердження указу президента “Про продовження строку дії воєнного стану в Україні” зареєстрований у парламенті 18 травня. Текст документа на сайті ВР ще не з’явився.

24 лютого Зеленський своїм указом запровадив воєнний стан у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Після цього парламент декілька разів за ініціативою президента продовжував термін дії воєнного стану – наразі в Україні до 25 травня триває цей стан.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час воєнного стану в країні допускається особливий режим в’їзду та виїзду, обмежується свобода пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів. Встановлюється комендантська година.

Також на період воєнного стану можлива заборона діяльності певних політичних партій чи громадських об’єднань, які ведуть роботу проти незалежності України.

Разом з тим в країні буде продовжена мобілізація чоловіків для служби в Збройних силах України. Проте вона матиме вибірковий характер, адже, за словами начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, наша армія укомплектована на 100% в аспекті особового складу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...