facebook

Кабмін дозволив не платити за оренду майна до кінця року: кого це стосується

Кабінет Міністрів України дозволив деяким категоріям громадян не платити за оренду державного та комунального майна до кінця 2022 року. Про це у Telegram повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

У зв’язку з дією на території України військового стану, Кабмін звільнив від орендної плати за договорами оренди державного та комунального майна, укладеними до 24 лютого 2022 р., наступних орендарів:

фізичних осіб та ФОП, покликаних або прийнятих на військову службу після оголошення військового стану;
які використовують майно, розташоване в адміністративно-територіальних одиницях, у межах яких припиняється доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів, власником яких є Міністерство юстиції України, в умовах воєнного стану.
Крім того, до 30 вересня 2022 року звільнені від орендної плати орендарі, які використовують державне майно:

на територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Запорізької, Миколаївської областей та міста Києва;
в закладах культури та освіти, якщо об’єкт оренди було передано в оренду на погодинній основі.
До 30 травня 2022 року звільнено від орендної плати орендарів, які використовують державне майно на територіях Кіровоградської, Дніпропетровської, Житомирської, Одеської областей.

Також продовжено дію договорів оренди державного та комунального майна, термін дії яких завершується у період дії воєнного стану, на період дії воєнного стану та чотири місяці, з дати його припинення або скасування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Кабміном передбачено можливість реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку всіх (а не лише нових) колісних транспортних засобів через центри надання адміністративних послуг.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...